TÜBİTAK & JST J-RAPID Çalıştayı (10-11 Haziran 2024)

B.Ü. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) 10-11 Haziran 2024 tarihlerinde TÜBİTAK & JST J-RAPID Çalıştayına ev sahipliği yaptı.

 

Çalıştayda, Japonya Bilim ve Teknoloji Ajansı (JST) Acil Araştırmalar için J-RAPID İşbirliğine Dayalı Araştırma / Anket Programı kapsamında finanse edilen, Türk  ve Japon araştırmacıların ortaklaşa yürüttüğü 10 projenin sonuçları sunuldu.

 

Projeler kapsamında, 2023 Kahramanmaraş depremleri sismolojik, deprem mühendisliği, hasar analizleri ve hasar mekanizmaları, iyileştirme çalışmaları açısından derinlemesine değerlendirildi. Toplantıya yer bilimleri, deprem mühendisliği ve sağlık bilimleri alanında önde gelen üniversite ve kurumlardan Boğaziçi Üniversitesi, KRDAE, İstanbul Teknik Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, TED Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Üniversitesi, TÜBİTAK ile Tokyo Teknoloji Enstitüsü, Tokyo Üniversitesi, Tohoku Üniversitesi, Hiroshima Üniversitesi, Ehime Üniversitesi, Ulusal İleri Endüstriyel Bilim ve Teknoloji Enstitüsü‘nden bilim insanları katılım sağlayarak araştırma sonuçlarını tartıştılar.

Çalıştay sonrasında KRDAE çatısı altındaki merkez ve laboratuvarlara teknik gezi düzenlendi.