Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı'na “Asırlık İstasyon Sertifikası” Törenle Asıldı

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) Meteoroloji Laboratuvarı'na Dünya Meteoroloji Örgütü'nce 2020'de verilen "Asırlık İstasyon Sertifikası", Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, meteoroloji uzmanları ve akademisyenlerin katılımıyla yapılan törenle yerleştirildi.

KRDAE Yönetim Binası'nda düzenlenen törende konuşan Meteoroloji 1'inci Bölge Müdürü Hüseyin Arabacı, bu istasyonda 100 yılı aşkındır faaliyetlerini sürdürdüklerini söyledi. Arabacı, sertifikanın alınmasında emeği geçenlere teşekkür etti.KRDAE Müdürü Prof. Dr. Nurcan Meral Özel ise sertifikanın hem ülkemiz hem Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi için çok anlamlı ve çok gurur verici olduğunu dile getirdi.

Prof. Dr. Özel, "Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Meteoroloji Laboratuvarı'nın Osmanlı’dan Türkiye Cumhuriyeti’ne değin 100 yıldır kesintisiz sürdürdüğü çalışmaların, bu topraklarda doğayı izlemenin ve bilimsel verilere gösterilen önemin en güzel örneklerinden biri olduğunu söyleyebilirim. Ülkemiz 1911’den bu yana birçok savaş, doğal afet ve ekonomik zorluklara maruz kalmış olsa da Kandilli, her daim rasatlarını durmaksızın sürdürdü. Ülkemiz için böylesine anlamlı geçmişe sahip bir enstitüye bu ödülün layık görülmüş olmasından dolayı çok gururluyum. Emeği geçen tüm ekibimize teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Dünya Meteoroloji Örgütü'nce verilen sertifika KRDAE Meteoroloji Laboratuvarı'nın girişine törenle asıldı.

kaynak : Haberler | Boğaziçi Üniversitesi